Sokszor vagyunk úgy, hogy egy ország nevének hallatán nem feltétlenül a sörgyártás jut eszünkbe, holott sörfogyasztás terén egyes nemzetek (már a népesség miatt is) kimagasló eredményeket mutatnak, vagy mégis van kialakult sörkultúrájuk. Ezen országok hallatán nem feltétlenül a sör jut eszünkbe, mint alkoholtartalmú ital, hanem a tequila, a vodka, a bor, a szaké, stb., ez pedig nem jelenti azt, hogy adott országban nem gyártanának jó minőségű söröket, csak hát nem ez az elsődleges profil. Esetleg elég szűk kínálat jutott hazánkba az adott ország sörkínálatából, vagy inkább más dolgok jutnak eszünkbe elsőre az adott országról (pizza, baklava meg ilyenek). Ezeknek az országoknak a söreiből szemezgettünk most, amelyek 3 kontinensről érkeztek (Amerika, Európa, Ázsia).

Országok szerint a következők lesznek: 
 
India: Kingfisfer Premium Lager (4,8%)
Olaszország: Peroni Nastro Azzurro (5,1%)
Franciaország Kronenbourg 1664 (5%)
Kína: Tsingtao  (4,7%)
Szlovénia: Lasko Club (4,9%)
Izrael: Maccabee (4,9%)
 
Törökország: EFES Pilsener (5%)
Mexikó: Coronita Cerveza (4,6%)
Oroszország: Baltika 7 (5,4%)
Japán: Asahi Super dry (5%)
Spanyolország: Estrella Damm (4,6%)
Kuba: Cubanero Fuerte (5,4%)
 
Saját országukban lehetnek ezek a legismertebbet, páran sportot is szponzorálnak, ezért hallhattunk felőle, de ezek kóstolásáig még nem feltétlenül jutott el mindenki. Következzen hát e nemzetközi sörkavalkád és az értékelésük. Válogatásunk véletlenszerű volt, ami a kezünkbe akadt, az ment a kosárba, az országokra figyeltünk, így állt össze a 12 fős mezőny.
Szerző: Sörömök  2010.03.11. 11:13 7 komment

Címkék: sör sörkóstolás

A bejegyzés trackback címe:

https://soromok.blog.hu/api/trackback/id/tr51830889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.03.11. 11:42:40

ez érdekesnek ígérkezik.
azzal egészíteném ki, hogy van pár ország, ahol ha elmélyedünk a helyi szokásokban, hamar kiderül: több sör fogy, mint várnánk, és elég kedvelt ital. főleg mivel simán lehet kísérője a szakénak, vodkának, grappának, rumnak stb
egy biztos: eléggé eltérő ízvilágú népeket sikerült összeszedni, ha a konyhájukat vesszük.

Rolli · http://soromok.blog.hu/ 2010.03.11. 12:12:21

Igyekeztünk, hogy változatos legyen, aztán meglátjuk az eredményeket:)
Igen, ha alaposabban utánajár az ember, biztos érné meglepetés, még olyan országokban is, amik itt most nem is szerepelnek. Kialakult egy sztereotípia egyes országokkal kapcsolatban, hogy ha megemlítik biztos nem a sör jut eszükbe.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.03.12. 08:40:06

alapvető különbség talán, hogy pl. német nyelvterületen is létezik snapsz, stroh rum és hasonlók (a Jaegerről nem is beszélve), és küldik a sört kísérőként is hozzájuk, azért az említett országok esetében a sör inkább kísérő és kevésbé fogyasztják magában. A hangsúly a kevésbén van. Tehát itt válik el a két stílus: a nagy sörös hagyománnyal rendelkező országokban önmagában is megáll egy csak sörrel aláfestett este.
Idehaza azt kell, hogy mondjam, hogy a reklámok mondják meg mikor és mihez és hogyan fogyassz sört. Pedig ezt az embereknek kéne eldönteniük.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.03.17. 00:04:06

igazi, fasza söröket nem találtatok?

Rolli · http://soromok.blog.hu/ 2010.03.17. 08:18:02

@főzdevadász: Ezekből az országokból nem nagyon, illetve később bukkantam rá még más olasz, orosz meg spanyol sörre. De ez így sikeredett. Egyébként van egy pár ezek közül, ami kimondottan ízlett:)

Rolli · http://soromok.blog.hu/ 2010.04.16. 18:36:17

Én a 8és8-ban vettem a Petőfi híd Pesti oldalán.
süti beállítások módosítása