Következő jelentkezőnk a már korábban tesztelt Lasko családból származik. Barna söre kellemes csalódást okozott, kis kóstoló csapatunknak, ezért is voltunk kíváncsiak arra, hogy a Lasko Club hasonló szép élményeket ad-e majd. 

A honlap alapján gazdag, telt ízű, különleges alkalmakra, üzleti megbeszélésekhez, baráti összejövetelekhez is jó kísérő. Akár még be is jöhet. Üvegdizájn hasonló barna társáéval, leszámítva itt a címkén is a zöld az úr arannyal kombinálva, közepén a legendás kecskebakkal. Még van kettő, amit nem kóstoltunk a palettájukról, mindenesetre azért kíváncsiak vagyunk rájuk.
 
Nyitásnál, és pohárba töltésnél kezdtünk elbizonytalanodni igazán. Színe halvány világossárga, habja kezdetben szép, magas, de hamar nagy buborékok képében el is távozik. Hát ez így kezdetnek nem igazán meggyőző, és ezek után sem vesz le senkit a lábáról. Illata eléggé jellegtelen, talán egy kis komló és egy vékonyka maláta szakadatlan kalimpál valahonnan hátulról, de ez is hamar feladja, és átadja magát az ürességnek. Erről a Cérna Petis vicc jutott eszembe, vékonyhangú Cérna Peti vagyok irgum-burgum.
 
Az íze sem valami izmos, de azt legalább lehet érezni valamelyest, ha már a burdából vettem példát, akkor ez legyen Fonál Sanyi. Nagyon nem tudjuk eldönteni, hogy mit akartak ezzel kezdeni, ennyi erővel egy Coronita is lehetne, és ráadásul még olcsóbb is és még bulikba is ajánlják. Bár a Coronitánál azért jobban be tudtuk lőni az ízeket, illatokat. Itt enyhe kesernyés és édes íz váltogatja egymást nem túl stílusosan, a kissé fáradt enyhén szénsavas közegben. Ez a keserűség is hamar elvegyül az jellegtelenséggel, na meg az édességgel.
 
Így nem túl nagy termékskálájukról való szemezgetés után 1 bejött és ez pedig nem, mindenesetre megkóstolnám a többit, hogy milyen irányba vinné el a tetszési indexünk a másik kettő. Egy jó tulajdonsága azért van, tiszta és tükrös, ezzel maximum annyit lehet elérni, hogy kitöltjük és nézegetjük. Ennél azért több kell, mégha „csak” egy nagy tömegben gyártott lager sörről is van szó. Persze Szlovéniában biztosan nagy mennyiségben és talán még a szomszédos országokban  is gyakran fogyasztott sör, de ezt inkább a szűkebb kínálatnak és a nemzeti öntudatnak tulajdonítanánk. Ez meg megint csak arra mutat, hogy ennek az országnak is legyen már divatos tömegsöre.
 
Pontozás: Illat: 2,3 Íz: 3,7 Habtartósság: 2,7 Recencia: 3,3 Keserűség: 3,7 Tisztaság: 4 Összesen: 19,7
Szerző: Rolli  2010.05.28. 13:38 2 komment

Címkék: sör club sörkóstolás lasko

A bejegyzés trackback címe:

https://soromok.blog.hu/api/trackback/id/tr282037908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.05.29. 10:52:38

szóval az a kategória, amit csak azért iszol, hogy vmi mást igyál
(ne magyar core lagert)
azt hiszem már volt szerencsénk egymáshoz, de a teszt alapján nem kap második esélyt :)

Rolli · http://soromok.blog.hu/ 2010.05.30. 14:50:03

Hát igen, max, ha Szlovéniában jártok, és nagyon nincs másfajta sör:)
süti beállítások módosítása