Ahogy ígértem a söreikről is teszek említést.

Ahogy már írtam 3 féle sört főznek folyamatosan és van egy ízesített téli sörük is. Figyelnek az alapanyagokra, a minőségre, tényleg kíváncsi vagyok valójában milyenek is lehetnek.
 
Az állandó kínálatból kettő – Tostada és Negra- alsóerjesztésű a Rubia és a téli sör felsőerjesztésű.
 
 
 
 
 
A Calvin’s Tostada az egyik alsóerjesztésű sörük, amelyet 4 féle malátából készítenek 4,8-as alkoholtartalommal. Pilseni, Müncheni, Borostyán malátát (ez szó szerinti fordítás- amber malt)  és egy R900 fantázianevű festőmalátát is használnak. Komlózásnál Challengert és Saaz komlót főzik a sörlébe. Ez a sör vörösréz színű, Igor és a honlap szerint íz- és illatvilágában a pirítós kenyér jelenik meg némi gyümölcsös kiegészítéssel (cseresznye, őszibarack), visszafogott keserűséggel.
 
 
 
 
A Negra a fekete sörük, szintén alsóerjesztésű, ez már 5 féle malátából –Pilseni, Müncheni, Borostyán, és R900 és R1500 fantázianevű festőmalátákból- áll össze, ehhez szintén Challenger és Saaz komlókat adnak hozzá. Ízvilágában a kávé dominál, de az édesség is jelen van, továbbá felfedezhető ezek mellett az édesgyökér is.
 
 
 
 
 
 
Rubia a felsőerjesztésű sörük, ez egy világos, kizárólag Pilseni malátából, Staryng Golding és Challenger komló hozzáadásával főzött sör. Ez a szűretlen világos sör a felsőerjesztésnek köszönhetően gyümölcsös aromákat hordoz magában, alkoholtartalma ennek is 4,8 %.
 
 
 
 
 
És utoljára maradt az a sör, amit valószínűleg akkor fogok megkóstolni, ha télen kimegyek Madridba, vagy egyszer tényleg lesz egy webshopjuk. A karácsonyi sörükhöz Pilseni és vörös malátát használnak, itt „csak” egyféle komló kerül a sörlébe, mégpdeig a Challenger. Azonban ízesítőként adnak hozzá mézet és rozmaringot, amelyek igen intenzíven jelentkeznek ebben a többiektől eltérően erősebb (6,5%) felsőerjesztésű sörben.
 

Hát így indulunk majd neki Madridnak, és remélem addigra sikerül más kisebb sörfőzdékkel is felvenni a kapcsolatot, és egy látogatás erejéig el is jutok hozzájuk, de addig is számos sör van még, amit meg fogok kóstolni...

Szerző: Rolli  2010.11.11. 17:08 2 komment

Címkék: sör beer rubia sörtúra negra calvins tostada winterbeer

A bejegyzés trackback címe:

https://soromok.blog.hu/api/trackback/id/tr372441980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.11.18. 23:04:10

nagyon barátságosan hangzik. Kíváncsi vagyok az eredményre!

Rolli · http://soromok.blog.hu/ 2010.11.19. 14:14:05

Hát én is az vagyok, bár a téli sörüket már nem hiszem, hogy meg tudom majd kóstolni, de hátha lesz egyszer webshopjuk:)
süti beállítások módosítása