Újabb örömhír a sörfesztiválok évében a. Igen, itt a második Főzdefeszt még több kiállítóval, még több újdonsággal, ami a Főzdefeszten fog debütálni.
 
A fesztivál október 6-án nyitja meg utcáit a VIII. kerület- Palotanegyedben (Lőrinc Pap tér, Krúdy Gyula utca, Mikszáth Kálmán tér, Szabó Ervin tér, Kálvin tér), és 9-éig fogadja szomjas vendégeit. Idén nagyobb területen több vendéglátó egységben jelennek meg a kézműves sörök olyan vendégekkel, mint az osztrák Hofstettner St. Martinból, a rozsnyói Kaltenecker Szlovákiából, és két cseh, a
Kocour és a tavasszal is jelen lévő Pivovarský dům-mal.
 
Azonban a magyar kisüzemi főtdékből is szép felhozatal gyűlt össze:
 
·         Agro-Flott (Békésszentandrás)
·         armando_otchoa (Budapest)
·         Bauer (Nagykáta)
·         Blonder (Vonyarcvashegy)
·         Bors Sörfőzde (Győrzámoly)
·         Brandecker (Ecser)
·         Csobánkai Kézműves Serfőzde (Csobánka)
·         Fóti Sörfőzde (Fót)
·         HBH Sörfőzde (Táborfalva)
·         Kaltenberg (Budapest)
·         Kárpi (Soltvadkert)
·         Köleses Sör (Jászdózsa)
·         Kissler Sörfőzde (Dombóvár)
·         Mályi Ászok (Mályi)
·         Palóc Sörfőzde (Balassagyarmat)
·         Rizmájer (Csepel)
·         Serforrás Sörfőzde (Felsőzsolca)
·         Stari (Tapolca)
·         Szögedi (Szeged)
 
Ami az egészet még szerethetőbbé teszi, hogy ellentétben más fesztiválokkal, nem lesz belépő, azonban a sörök árait a vendéglátó egységek határozzák meg. Nem kell kétségbe esni, ugyanis egy fesztiválhoz képest tavasszal is abszolút vállalható árak voltak.
 
Egy kis kedvcsináló a főzdék remekeiből:
 
Idén nyitotta meg kapuit és csapjait a Csobánkai Serfőzde, innen a Fekete Bárányt,  egy erősen feketecsokoládé-ízű sört is kóstolhatunk. Érdemes lesz meglátogatni a Békésszentandrási Sörfőzde pultját, ugyanis ők is hoznak újdonságokat, a szilvás sört, és a Főzdefeszt alkalmából főzött 7%-os Fesztivál-Pilzenit.
A Győrzámolyról idelátogató Bors sörfőzde egy 7,5%-os félbarna belga ale-lel hívogat, melyet a sörfőző Tuck Barát sörének nevezett el. A tapolcai Stari erre az alkalomra megfőzte Ír Vörös sörét, melyet már évekkel ezelőtt levettek az itallapról. A Köleses megálmodója újabb gabonafajtával kísérletezett, mégpedig a hajdinával, így született meg a Hajdinás sör, ami még okozni fog meglepetést, de kóstolásnál minden kiderül. A Fóti Sörfőzde elhozza a Keserű Méz ivósör-változatát.
A nagykátai Bauer elhozza a 9%-os fekete és édes Drakulát sőt, még egy 8%-os karamelles meggyes sört is. A Kárpi is főzött a látogatóknak egy 7%-os pilst, valamint egy 7%-os búzasört.
 
Itt azonban nem ér véget a sor, ugyanis a külföldi résztvevők igen ígéretes remekekkel lesznek jelen:
 
Egyik kedvencem, a Hofstettner elhozza mézes biosörét, valamint egy imperial stoutot és egy zabos-mézes baksört is. Izgulok, hogy az egyik remekük a Saphir bock addigra megérjen, ugyanis csodás egy darab az is.
 
Rozsnyóról egészen idáig jön a Kaltenecker B27, ami mellé betársul még egy porter és egy füstölt búzasör is. A Pivovarsky Dum csalános söre mellett kapható lesz kávés láger sörük is. Rövid ízelítőként ennyi lenne, szerintem elég meggyőző a felhozatal. Én már nagyon várom…
Szerző: Rolli  2011.09.26. 12:32 Szólj hozzá!

Címkék: sör sörfesztivál főzdefeszt

A bejegyzés trackback címe:

https://soromok.blog.hu/api/trackback/id/tr23257491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása