Egy kis párbajjal kezdenénk a sörös tesztjeinket, ahol minden „mérkőzésen” más ország söreit eresztjük össze, és a kapott pontszámok alapján hirdetünk győztest. A sörök kiválasztásnál egyaránt kerültek alsó- és felsőerjesztésű technológiával készültek és csak barna söröket választottunk, viszont ezeket véletlenszerűen. Szomorúan tapasztaltuk, hogy elég nehéz a különböző országok barna söreit beszerezni, persze ezt már előre gondoltuk, de hogy ennyire, az kicsit mellbe vágott. Ezért megesett, hogy egy ország 2 sörrel is nevezett. Holland, dán származásút nem is sikerült keríteni, pedig gondolná az ember, hogy hát például a holland, akkor lehet Amstel bock, és szinte mindenhol van. Pedig nincs, és nem egy multi-, mini boltot jártunk végig. De tapasztal az ember és rábukkan időközben sörös kánaánokra, és a beszerzés egy könnyed kirándulás lesz majd. Természetesen több országnak van még barna söre, de erre a csörtére ezeket sikerült benevezni.

 Így a versenyzők a következők (zárójelben az alkoholtartalom):

Németország: Thurn und Taxis Roggen (5,3%)

Szlovénia:       Lasko Dark Lager (5,9%) 

Szlovákia:      Saris Tmavé 11% (4,1%)

Anglia:           Wells Bombardier Premium Bitter (5,2%)

Belgium:        St. Benoit Brune (6,5%)

Csehország:   Staropramen Cerny Lezak (4,4%)

Anglia:           Newcastle Brown Ale (4,7%)

Magyarország: Pécsi Szalon Barna (5,8%)

Magyarország: Gösser Bock (7%) -bár a márka osztrák, de a termék magyar feljlesztés-

 

Lelkes kis csapatunk nagy elánnal vetette bele a magát a kóstolás örömeibe. A végén igencsak meglepő eredmények jöttek ki, de a jobbik nyert minden esetben.

 

És akkor jöjjenek a mérkőzések és kóstolós kalandunk a barna sörök világában…. 

Szerző: Rolli  2010.01.22. 15:55 Szólj hozzá!

Címkék: sör sörkóstolás barnasör

A bejegyzés trackback címe:

https://soromok.blog.hu/api/trackback/id/tr571692980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása